Milieu Centraal

Combinatie pakketten

Ketels kunnen worden verkocht in combinatie met een modulerende thermostaat, een zonne-boiler of een tweede verwarmingstoestel zoals een warmtepomp. De energie-efficiëntie van het totale pakket is in dat geval anders dan van de ketel alleen. Bij pakketten heeft daarom niet alleen de ketel een energielabel, maar berekent de fabrikant of de installateur ook een energielabel voor het totale pakket. 

Voor pakketten met toestellen voor verwarming staan in de linkerkolom van het energielabel de energie-efficiëntieklassen van het toestel voor verwarming (pictogram radiator) en indien van toepassing voor warm water (pictogram kraantje). Verder staat aangekruist wat er in het pakket is opgenomen:

  • een zonneboiler (pictogram zonnecollector)
  • een warmwatertank (pictogram watertank)
  • een temperatuurregelaar (pictogram thermostaat)
  • een tweede verwarmingstoestel (pictogram ketel)
In de rechterkolom staan de energie-efficiëntieklassen van het pakket voor verwarming en indien van toepassing voor warm water.

Voor pakketten met ketels voor alleen warm water (pictogram kraantje) staan in de linkerkolom van het energielabel de energie-efficiëntieklassen van het toestel voor warm water en de vermelding of er een zonneboiler (pictogram zonnecollector) en/of warmwatertank (pictogram watertank) is opgenomen in het pakket. In de rechterkolom staan de energie-efficiëntieklassen van het totale pakket.

Energielabel pakket met toestel voor verwarming en warm water

Energielabel Pakket Met Toestel Voor Verwarming En Warm Water

Energielabel pakket met toestel voor verwarming

Energielabel Pakket Met Toestel Voor Verwarming

Energielabel pakket met toestel voor warm water

Energielabel Pakket Met Toestel Voor Warm Water