Vereniging van eigenaren en energielabel

Wil je een flat of appartement verkopen? Dan moet de woning een energielabel hebben. Heeft jouw huis nog geen energielabel? Dan kan je dat zelf aanvragen. Maar het kan ook slim zijn om dit samen met de VvE of met de buren te doen: dat kan goedkoper zijn.

De regels voor het energielabel van een flat of appartement zijn hetzelfde als voor eengezinswoningen. Kijk voor meer informatie bij Verkopers en energielabel en Kopers en energielabel. Mogelijk is er al eerder een energielabel geregistreerd voor jouw woning. Kijk op Zoek je energielabel om te zien of er al een label is voor jouw woning. 

Samen energielabel registreren

Het kan slim zijn om samen met je VvE of een aantal buren met een vergelijkbare woning een energielabel te laten registreren. De energieadviseur heeft dan per woning minder tijd nodig en dat kan goedkoper zijn. Overleg met je VvE over een gelijktijdig bezoek van de adviseur. De adviseur moet wel altijd alle appartementen bezoeken.

Je kunt ook individueel een energielabel aanvragen als VvE eigenaar, maar je betaalt dan de volledige kosten.

VvE's en woningverbetering

Wil je als appartementseigenaar of VvE aan de slag met het energiezuiniger maken van je woning(en), kijk dan op het Energieloket van Stichting VvE Belang voor meer informatie.